Persberichten

Vers van de Argentijnse grill

7 juli 2010
Lopend buffet. TIEL - De liefhebber van verse gegrilde vlees- en visspecialiteiten kan sinds drie weken zijn of haar hart ophalen, nu grillhouse San Tiago haar deuren aan het Plein heeft geopend.

De nieuwe eetgelegenheid laat zich het best omschrijven als een grillrestaurant met een dikke Argentijnse knipoog. San Tiago heeft de ambitie om dé grillspecialist van Tiel te worden met een ruim en veelzijdig aanbod van verse Argentijnse vlees- en visgerechten.

Een blik op het menu in het stijlvol ingerichte restaurant leert dat het moeilijk kiezen is voor de grillliefhebber: naast talloze warme en koude voorgerechten is er een keur aan spare-rib specialiteiten, specialiteiten van het huis, vleesgerechten en visgerechten. Er is daarnaast gedacht aan goede vegetarische gerechten, kindermenu's, bijgerechten en desserts. Zelfs Argentijnse wijnen, likeuren en bier ontbreken niet op de kaart, aangevuld met verschillende internationale alcoholische dranken en frisdranken.

Eigenaar Sami Khalil (37) zit al zeventien jaar in de horeca en kent de kneepjes van het vak - zowel in de bediening als in de keuken. Hij heeft eerder een eigen zaak gehad en runt met een compagnon verschillende restaurants in Amsterdam, waar Khalil oorspronkelijk vandaan komt. Inmiddels woont hij al veertien jaar in Tiel. Hij weet hoe hij de klant tegemoet moet komen met extra's zoals een mogelijkheid voor feesten en partijen. Dit kan op maandag, als de zaak gesloten is, maar ook op andere dagen in een deel van het restaurant. Ook het verzorgen van catering gaat op termijn tot de mogelijkheden behoren. Alle gerechten zijn als afhaalmaaltijd te bestellen tijdens de openingsuren. En wil de tevreden klant iets speciaals doen, dan kan hij iemand anders verwennen met een speciale cadeaubon.

Bijzonder is volgens Khalil vooral ook het wekelijks terugkerend lopend buffet, waar mensen op dinsdag en woensdag van 16.00 tot 22.00 uur kunnen genieten van vijf soorten vlees, vier soorten kip, drie soorten vis, soepen, salades, sauzen en voldoende keus uit nagerechten, zoals fruit, cake, brownies en ijs. Dit alles voor slechts 21,90 euro per persoon, kinderen tot 14 jaar 14 euro en de allerjongsten onder de drie jaar eten gratis.

"Het grillrestaurant is de eerste drie weken na de opening bijzonder goed bezocht. Er zijn zelfs mensen die al vier keer zijn geweest", lacht Khalil, die zelf zowel achter de bar als in de keuken te vinden is. Hij wordt vergezeld door zes personeelsleden: vier dames in de bediening en twee koks.

"Wij onderscheiden ons samengevat vooral door malse en verse Zuid-Amerikaanse vleessoorten met eigen kruiden en marinades."
De zaak tegenover het Flipjemuseum biedt ruimte aan zeventig personen, bij mooi weer biedt het uitgebreide terras nog eens tachtig zitplaatsen extra.

Grillhouse San Tiago is gevestigd aan het Plein 59 in Tiel. De zaak is geopend op dinsdag tot en met zondag van 16.00 uur tot 23.00 uur. Telefoonnummer 0344-654821.

Door Michel Broekhuizen, Stad Tiel.

home

©   webdesign b.w.p.m. mauritsz mtp buurmalsen holland